Skip to main content

Undervisningstilbud i bydelene

I tillegg til tilbudene under, tilbyr vi også noe musikkundervisning på skoler rundt om i kommunens bydeler. Dette kan variere noe fra år til år, så vi anbefaler å sende oss en epost.

Samtidssirkus Showgruppe

Sirkus Borealis er en sirkus fordypningsgruppe som krever audition. Våre tilbud er utviklet i tråd med nasjonal rammeplan fra Norsk Kulturskoleråd (Fagplan Sirkus > Norsk kulturskoleråd (kulturskoleradet.no)
 
Sirkus Borealis er det vi kaller for en ‘pre-profesjonell showgruppe’. Det antas at elever i Sirkus Borealis er interessert i å utforske hvordan det vil være å komme inn i bransjen på et eventuelt profesjonelt nivå – eller forberede en audition for utdanning ved sirkusgymnas, sirkushøyskole eller profesjonell sirkusskole i det store Europa/Norden. Elevene forventes å opprettholde (og demonstrere på visse punkter gjennom året) sterke grunnleggende ferdigheter i fire hovedområdene av sirkus (gulvakro, sjonglering, balanse og luftakro), mens de perfeksjonerer ett (eller flere) solonummer i disiplinen (s) etter eget valg.
 
De skal i tillegg lage ensemblenumre sammen med klassekameratene, med mål om et høyt nivå av kunstnerskap og teknikk. Det vil bli lagt vekt på å lære profesjonalitet i det bredere sirkusfeltet, selvmotivasjon, tverrfaglighet, teamarbeid og en åpenhet for å lære scenekunstferdigheter som er komplementære til sirkus (som skuespillerteknikk, mime, fysisk teater, kostymer, scenesminke, osv.)
 
Lærere skal bistå elevene med å oppsøke og forberede seg til audition- og presentasjonsmuligheter – for festivaler, sirkusskoler i Norden og/eller den store verden, og andre arrangementer både lokale og regionale som elevene kan være interessert i. Og, selvfølgelig, oppsøker 'gigs' lokalt her i Tromsø!

Alder:
Fra 13år og oppover

Undervisningssted: 
Kulta, Alfred Hansens veg 26
 
Pris: 
Elever som går på andre sirkus- eller teatertilbud ved Kulturskolen, og som tas opp etter audition, betaler kun ensembleavgift. Går man kun på dette tilbudet betaler man vanlig elevbetaling.

Se egen oversikt over kulturskolens priser her. Merk at prisene som er oppgitt gjelder per år, og semesteravgiften vil derfor være halvparten av oppgitt beløp.
 
Elevbetaling vil først bli fakturert etter at eleven har fått tilbud om plass, og faktureres to ganger årlig, henholdsvis september og februar. Faktura sendes til den som i søknaden er registrert som betaler.
Velg

Meld på