Skip to main content

Om musikkundervisning

Kulturskolen gir undervisning i sang og på de fleste instrumenter, og har bredt samspill- og kammermusikktilbud.
Elevene får opplæring i musikk utfra egne forutsetninger og de som er ekstra motivert kan delta i egne talentprogram.

I 6 av skolens 34 undervisningsuker avvikles samspilluker der målet er at alle skal få spille sammen med andre elever på kulturskolen.

Vi tilbyr også opplæring i grupper (se knappen under) som et alternativ til den tradisjonelle 1-1 undervisningen. Opplæring i grupper skiller seg ikke kvalitativt fra 1-1 undervisning, men betoner andre kvaliteter ved opplæringen og vil for noen elever passe bedre enn enetimer.

Det meste av undervisningen avholdes i Kulturskolens egne lokaler i Krognessveien 33, men vi tilbyr også noe undervisning på skoler rundt om i kommunens bydeler.

Ulla Hansen

Avdelingsleder musikk

Epost
Telefon 93675811

Tor Hjalmar Rubach

Inspektør og avdelingsleder musikk

Epost
Telefon 91865032

Undervisningstilbud

Kirsten Sand - Sommerskole for strykere

KIRSTEN SAND-KURSET 2022 AVLYST!


TIDSPUNKT: Torsdag 4. - Søndag 7. august. Kl 9 - 15

Kurset er beregnet for strykere i alderen 7 år og oppover. De ferskeste bør ha spilt minst 1 år. Kurset har ingen øvre aldersgrense.

KURSHOLDERE:
Sigyn Fossnes, fiolin. Sigyn Fossnes ble tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt som høyskolelektor i 2005, og har siden 2010 vært 1.amanuensis. Hun er seksjonsleder for stryk ved Unge Talenter og dirigent for Barratt Dues juniorensemble. 
Berit Fonnes, fiolin. Arbeider som fiolinlærer og orkesterdirigent ved Kulturskolen i Tromsø og som frilans fiolinist.
I tillegg vil vi engasjere instruktører på fiolin, cello og kontrabass som støtter dirigentene

KURSETS ORKESTRE:
Deltakerne deles i to orkestre etter nivå. Dersom viderekomne elever ønsker kammermusikk setter vi sammen egne grupper for dere.
Borkesteret er for elever på mellomstadiet og passer for de som har spilt fra 4-­6 år.. Det ledes av Sigyn Fossnes.
-orkesteret er orkesteret for de yngste, og passer for elever som har spilt 1-4 år. Berit Fonnes er dirigent, og har med 3­- og 4-­stemt orkestermusikk som passer selv for ferske strykere.
I tillegg vil vi ha fellesorkester for alle sammen.

Alle orkestrene ønsker elever både på fiolin og bratsj, cello og kontrabass velkommen, og spillende foreldre er også hjertelig velkomne i orkestrene.

Noter blir lagt ut på kursets hjemmeside slik at alle påmeldte elever kan forberede noe av repertoaret sammen med sin spillelærer.
Timeplan og nødvendig informasjon (blant annet om hjemmesiden) sendes også ut til deltagerne, sammen med deltageravgiften.

Det blir avslutningskonsert i kulturskolens Aula søndag den 7. august kl.1300.
 
PRAKTISKE OPPLYSNINGER:
Tilreisende deltagere og ledsagere som trenger overnatting må arrangere dette selv.
Det blir ingen felles matservering, slik at dette må ordnes med matpakke for den enkelte.

KURSAVGIFT Kursavgiften er i år på kr. 1700. ­ De neste familiemedlemmer betaler kr. 1500. ­ Kursavgiften dekker lokaler, instruksjon, noter 
Påmeldingsfrist: 29. mai. Bindende påmelding og forskuddsbetaling via Vipps. Ved opptak blir det sendt ut betalingsinformasjon via e-post/sms. Det må være registrert gyldig betaling før oppstart. Dersom for få påmeldte vil ikke kurset bli gjennomført.

Velkommen til det 43. orkesterkurset i Tromsø sommeren 2022!
Meld på