Skip to main content

Keramikk

Keramikk betyr; "Leire som brennes", og fagområdet gir muligheter for livslang forskning.
De yngste elevene får innføring i de mest grunnleggende teknikker. Det arbeides med ulike leiretyper som gir ulike muligheter og utfordringer. Grunnleggende teknikker innen overflatebehandling, både i form av påføring av keramiske farger, og preging med ulike redskaper. Noe innføring i dreiing, men ikke på fordypende nivå.

Elever som har fulgt tilbudet en tid, får utvidede utfordringer og kan også gis egne oppgaver. Dette for å sikre progresjon, samtidig som nye elever får innføring i det grunnleggende.

For de eldste elevene har fordypning i teknikk større fokus. Noen kanskje ønsker å bruke mye tid på lære seg dreiing, mens andre kanskje velger portrett/modellering/skulptur som fokus felt. Det er et mål at eleven skal få muligheten til å utvikle sitt unike uttrykk, og det oppfordres til eksperimentering og utforskning. Prøving og feiling gir mulighet for å komme nærmere materialets og elevens fulle potensiale. Elever som starter opp som ny i de eldre gruppene får grunnleggende undervisning og innføring.

Brenning: Ulike metoder for brenning gir ytterlig potensiale for utforskning. Fortrinnsvis brennes det i ovn, men innimellom tilbys andre metoder som bål i tønne eller leirgryte, eller raku. 
Det er et magisk øyeblikk når ovnen åpnes. De prosessene som utfolder seg i brenningen er ikke eksakt vitenskap. Faget krever tålmodighet og åpenhet for det tilfeldige og uforutsigbare. 

Alder: Her tar vi inn elever i aldersgruppen 9-18 år. Når vi ser hvilke aldersgrupper som dominerer på ventelisten og antall søkere, så setter vi sammen grupper ut ifra det.

Undervisningsted:
På Kulturskolens Kunstskole i STRANDVEGEN 95.
I bygget "Troms fylkeskultur senter" populært kalt "Kysten", inngang på sørsiden.

Ukedager: 
Det tas forbehold høsten 2023 om at ukedager og kl-.slett kan bli endret.
Vårsemesteret 2023:
Keramikk 9-10 år (født 2013-2012): mandager kl. 17:30-19:15
Keramikk 11-13 år (født 2011-2009): onsdager kl. 1730-1915
Keramikk 14-17 år (født 2008-2005) : tirsdager kl. 1730-1930

Oppstart / Varighet:
Høstsemesteret: ca uke 36 / 12 uker
Vårsemesteret: ca uke 4 / 12 uker

Meld på