Skip to the content

Visuell kunst

Kombikunst

KOMBIKUNST 6-8 ÅR

Tilbudet er en kombinasjon mellom Tegning-Maleri og Leire-Form.
Vi har 2 grupper på dette fagtilbudet. Hvis ditt barn ønsker å gå sammen med et annet barn, noter det i merknadfeltet i søknaden, eller gi avdelingen beskjed pr mail (kunstskolen@tromso.kommune.no), så settes de i samme gruppe, og da er det desto viktigere å være tidlig ute med påmelding for å sikre plass til flere elever i samme gruppe.

Her er det stort fokus på lek, skaperglede og kreativitet og lite fokus på prestasjon og produkt.

Tegning-Maleri tar for seg det helt grunnleggende innen disse to fagene.
Eksempelvis, innen fargelære, så jobbes det med enkel blanding av primærfargene til sekundærfarger med guasje/akrylmaling. Og innen tegning kan det være å fabulere med streken på et lekent nivå til å jobbe med tørrpastell, oljekritt og tusj. Vi jobber med collage hvor en figur fra et magasin skal finne sitt hjem, eller vi jobber med farget papir og enkel oppbygging av bilde med forgrunn og bakgrunn. Ofte jobbes det med store felles verk som samlet gruppe, hvor samarbeid blir fokus. Ulike typer papir utforskes, samt det å male på lerret.

Leire-Form er tanken å tilfredsstille behovet for utfoldelse i form, og å introdusere det tredimensjonale «språket» på et helt grunnleggende nivå. Et lite barn kan si: «jeg har så lyst å lage noe», og for oss handler utsagnet om det grunnleggende behovet som ligger i oss mennesker til å skape og virke, og til å finne ut av hva man kan få til med det man har rundt seg. Disse kreftene tar vi tak i. Vi jobber med materialer som selvtørkende leire, plastlina, gipsbånd, hønsenetting/ståltråd, pappmasje o.l. (Når elevene blir eldre (9 år) kan en velge tilbudet Keramikk, hvor leirens magi skal avsløres.)

Alder: 6-8 år

Ukedag: Mandager kl 1700-1845

Undervisningssted:
På avdelingen i STRANDVEGEN 95
I Bygget "Troms fylkes kultursenter", populært kalt "Kysten", inngang på sørsiden.

Oppstart/Varighet:
Høstsemesteret: ca uke 36 og 12 uker varighet
Vårsemesteret: ca uke 3 og 12 uker varighetPåmeld