Skip to the content
Menu

Visuell kunst

Keramikk

I keramikk undervises aldersgruppene 9-12 år og 12-16 år. 
(For elever yngre enn 9 år gis det form tilbud innen faget Kombikunst.)

Keramikk betyr; "Leire som brennes", og fagområdet gir muligheter for livslang forskning.

De yngste elevene får innføring i de mest grunnleggende teknikker. Det arbeides med ulike leiretyper som gir ulike muligheter og utfordringer. Grunnleggende teknikker innen overflatebehandling, både i form av påføring av keramiske farger, og preging med ulike redskaper. Noe innføring i dreiing, men ikke på fordypende nivå.

Elever som har fulgt tilbudet lengre enn nye elver, får utvidede utfordringer og kan også gis egne oppgaver, for å sikre progresjon, samtidig som nye elever får innføring i det grunnleggende.

For de eldste elevene har fordypning i teknikk større fokus. Noen kanskje ønsker å bruke mye tid på lære seg dreiing, mens andre kanskje velger portrett/modellering/skulptur som fokus felt. Og det er et mål at eleven skal få muligheten til å utvikle sitt unike uttrykk, og det oppfordres til eksperimentering og utforskning. Prøving og feiling gir mulighet for å komme nærmere materialets og elevens fulle potensiale. Nye elever over 12 år får grunnleggende undervisning 

Brenning: Ulike metoder for brenning gir ytterlig potensiale for utforskning. Fortrinnsvis brennes det i ovn, men innimellom tilbys andre metoder som bål i tønne eller leirgryte eller raku. Det er et magisk øyeblikk når ovnen åpnes. De prosessene som utfolder seg i brenningen er ikke eksakt vitenskap. Faget krever tålmodighet og åpenhet for det tilfeldige og uforutsigbare.

Alder: 9-16 år

Ukedager: 
Keramikk 9-12 år: onsdager kl 1730-1915
Keramikk 12-16 år: tirsdager kl 1730-1930

Undervisninsgsteder:
På avdelingen i STRANDVEGEN 95.
I bygget "Troms fylkeskultursenter" populært kalt "Kysten", inngang på sørsiden.

Oppstart / Varighet: 
Høstsemesteret: ca uke 36 og 12 uker varighet
Vårsemesteret: ca uke 3 og 12 uker varighet

Meld på