Skip to the content

Visuell kunst

Tekstil Redesign

Det er ledige plasser på aldergruppa 12-16 år.

I tekstilfaget er Redesign hovedfokus. Vi benytter alltid brukte tekstiler og klær som utgangspunkt for undervisningen, kombinert med litt nytt. Vi ber elevene ta med seg brukte klær og tekstiler hjemmefra, slik at lageret vårt opprettholdes. I tillegg har vi et fint samarbeid med Fretex.

De yngste elevene har mer fokus på håndsøm, men de får også benytte symaskinene.Undervisningen er tilpasset motorikk og forkunnskap. Det er litt enklere oppgaver, det kan være å sy vesker, penal, flaskeholdere og det å kle skoesker o.l. med tekstiler og endre dekor elementer.
Så økes nivået til de enkleste klesplagg som skjørt, shorts og overdeler mm. Oppgavene utvides hele tiden ettersom gode ideer til redesign strømmer inn. Elever som har gått en stund får litt mer krevende oppgaver enn de som er helt ny.

De eldste elevene som har gått lenge, får stor frihet til selv å velge hva de skal jobbe med. Noen driver med modellering, som er å skape et plagg direkte på en byste, og så tilpasse str. Og noen syr etter mønster. De fleste driver med omsøm og sammenslåing av gamle klesplagg til nye, og utvikler slik sin unike klesstil. Vi kaller det tekstil «sampling». I tillegg kan man jobbe med kun kles dekor, som er å male et motiv med tekstil maling direkte på klær, eller applikasjon (tekstilformer som sys / limes på).
De som er ny i den eldste aldersgruppen får grunnleggende opplæring i søm, og enkle oppgaver å starte med. Så økes nivået i den farten de utvikler seg.

Aldersgrupper
9-12 år og 12-16 år.

Tidspunkt:
Redesign 9-12 år, onsdager kl 1655-1850
Redesign 12-16 år, onsdager kl 1850-2045

Undervisningssted:
"Kysten" Strandveien 95

OPPSTART/VARIGHET:
Høstsemesteret: ca uke 36 og 12 uker
Vårsemesteret: ca uke 3 og 12 uker

Påmeld