Teater
Teater i kulturskolen i Tromsø er forankret i pedagogikk og kunst. Gjennom pedagogiske prosesser erfarer elevene arbeid med roller, situasjoner og forestillingsproduksjon. Gjennom ulike kunstneriske uttrykksformer utvikler elevene kompetanse i å utøve, formidle, skape, oppleve og reflektere.
Teatertilbudet ved Kulturskolen i Tromsø har teatergrupper for de aller minste til de unge voksne. Våre tilbud favner både de som ønsker å utøve teaterlek, de som ønsker å jobbe med teaterproduksjon og de som ønsker å spesialisere seg gjennom ett av våre fordypningstilbud.
Vi har øvinger ved Rådstua Teaterhus i Vestregata 48, i Kulturskolens lokaler i Krognessvegen 33, på Kulta i Tomsdalen og ved Slettaelva skole på Kvaløysletta.
Våre tilbud er utviklet i tråd med nasjonal rammeplan fra Norsk Kulturskoleråd

Undervisningstilbud
Teaterproduksjon Rådstua
Karakterutvikling, monolog- og dialogarbeid, tekstforståelse og utvikling av regikonsepter er hovedelementer i undervisningen, og tilpasses elevenes nivå. Å styrke elevens tro på seg selv, tilhørighet, tillit og samarbeid med andre, er grunnleggende i vårt arbeid med teater og barn/unge.
Kjerneprogrammet består av tre faser som bygger på hverandre, der eleven gradvis utvikler sine faglige ferdigheter. Arbeid med forestillinger er både en pedagogisk og kunstnerisk prosess.
Fase 1: Fra 5. klassetrinn: fokuserer på trygghet i å skape sammen i et ensemble, utvikling av karakterer og sceniske situasjoner, improvisasjon og enkle tekster.
Fase 2: Fra 7. klassetrinn: introduserer i tillegg arbeid med lengre tekster og manus, og utvidet bruk av sceniske virkemidler som kostymer og rekvisitter.
Undervisningssteder:
