Skip to main content

Teater

Teater i kulturskolen i Tromsø er forankret i pedagogikk og kunst. Gjennom pedagogiske prosesser erfarer elevene arbeid med roller, situasjoner og forestillingsproduksjon. Gjennom ulike kunstneriske uttrykksformer utvikler elevene kompetanse i å utøve, formidle, skape, oppleve og reflektere.

Teatertilbudet ved Kulturskolen i Tromsø har teatergrupper for de aller minste til de unge voksne. Våre tilbud favner både de som ønsker å utøve teaterlek, de som ønsker å jobbe med teaterproduksjon og de som ønsker å spesialisere seg gjennom ett av våre fordypningstilbud

Vi har øvinger ved Rådstua Teaterhus i Vestregata 48, i Kulturskolens lokaler i Krognessvegen 33, på Kulta i Tomsdalen og ved Slettaelva skole på Kvaløysletta.

Våre tilbud er utviklet i tråd med nasjonal rammeplan fra Norsk Kulturskoleråd

Elin Danielsen

Avdelingsleder for teater og Kulta

E-post
Telefon: 913 52 024

Undervisningstilbud

Impro og revyproduksjon

Impro- og revyproduksjon er faget for deg som er nysgjerrig på både sang, skuespillerkunst, koreografi - og ikke minst humor! Improvisasjonsteknikker og -øvelser er grunnlaget i den ukentlige undervisninga. I løpet av skoleåret lærer vi om revyens mangfold og muligheter, og hver vår setter vi sammen opp ei stor improrevyforestilling!

Improvisasjon er trening i spontanitet og kreativitet, og en grunnleggende kunnskap for skuespillere. Improteater finnes i mange varianter, og i kulturskolen får du erfaring med ulike typer improteater.
Revy har en historie som går tilbake til gjøglerteateret, og er en folkelig form som gir en god inngang til å arbeide med samfunnsaktuelle tekster på en humoristisk måte. Vi jobber med samtida med både brodd, snert, og glimt i øyet. I Tromsø har vi en lang tradisjon for skolerevy.

Kjerneprogrammet består av tre faser, der eleven gradvis utvikler sine faglige ferdigheter.
Fase 1: 4-6. klassetrinn
Fase 2: 7-10. klassetrinn
Fase 3: 10. klassetrinn-3. vgs

Alder:
Fra ca. 9 år.

Undervisningssteder:
Rådstua teaterhus. Kulturskolen underviser også ved skoler dersom det er praktisk mulig for våre lærere. Det betyr at det må være flere elever i samme skolekrets, og undervisningsforholdene må være tilfredsstillende.

Samspill/samarbeidsprosjekter/festival
Elevene vil som del av sin undervisning kunne delta i samproduksjoner med andre teatergrupper og fagfelt ved Kulturskolen. Undervisningen vil foregå på andre tidspunkt enn ordinært oppsatte timer.

Pris: 
Se egen oversikt over kulturskolens priser her. Merk at prisene som er oppgitt gjelder per år, og semesteravgiften vil derfor være halvparten av oppgitt beløp.
 
- Elevavgiften faktureres semestervis, og faktureres midt i høst- og vårsemesteret.