Skip to main content

Undervisningstilbud

Kirsten Sand - Sommerskole for strykere - uke 32

Velkommen til det 43. orkesterkurset i Tromsø sommeren 2023! 


Alder:
Kurset er beregnet for strykere i alderen 7 år og oppover. De ferskeste bør ha spilt minst 1 år. Kurset har ingen øvre aldersgrense.
Dato:
Mandag 7. til fredag 11. august 2023
Klokkeslett:
Kurset starter mandag den 7. august kl 1100, med oppmøte i aulaen. Da presenteres instruktørene og øvelsene går i gang. Dagene avsluttes kl. 1900. Registrering foregår i kantina fra kl. 10. Kurset avsluttes med konsert og vi håper i Rødbankens festsal fra kl. 1300. Det blir avslutningskonsert fredag den 11. august kl.1300.
Hvor:
Kulturskolen, Tromsø kommune, Krognessveien 33, 9006 Tromsø.
Pris:
Kursavgiften er i år på kr. 3700. ­ De neste familiemedlemmer betaler kr. 3300. ­ Kursavgiften dekker lokaler, mat, instruksjon, noter. (Bindende påmelding. Dersom for få påmeldte vil ikke kurset bli gjennomført.)
Påmeldingsfrist:
Søknadsfrist utvidet til ut mai.

Praktiske opplysninger:
- Kurset er delt inn i 3 orkestre etter nivå. Det vil også bli tilbud om fellesorkester og kammermusikk for de som ønsker det.
- Noter blir lagt ut på kulturskolens hjemmeside i løpet av mai, slik at alle påmeldte elever kan forberede noe av repertoaret sammen med sin spillelærer.
- Timeplan og nødvendig informasjon sendes også ut til deltagerne, sammen med deltageravgiften.
- Tilreisende deltagere og ledsagere som trenger overnatting kan overnatte på kulturskolen.
- Det blir felles matservering, frokost, lunsj, middag og kvelds. For å holde kostnadene nede trenger vi hjelp av foresatte for å gjennomføre måltidene. Gi beskjed om når du kan hjelpe til på søknadskjema.
 
Kursholdere:
Ole Hansen, dirigent for Haldern Strings.
Ole er cellist og er nå leder for orkesteret hvor medlemmene både spiller i orkester og har enetimer sammen med andre lærere på de forskjellige instrumentene. Orkesteret er del av en orkesterskole som har både mini strings, junior og cadets strings samt Haldern Strings som er hos oss dette åre

Kristin Reigstad, fiolin.
Kristin har stor erfaring fra sommerskoler og kurs for strykere. Hun er fra Bodø og har jobbet ved Trondheim kulturskole. Hun har hatt ansvar for mange orkestre og hun har også ledet hovedorkesteret ved sommerskolen i Trondheim i mange år. Hun leder nå TICC Trondheim internasjonale kammermusikk-konkurranse

Berit Fonnes, fiolin.
Berit har i mange år vært engasjert i Kirsten Sandkursene som dirigent og har stor erfaring med instruksjon for aldersgruppen. Hun arbeider som fiolinlærer og orkesterdirigent ved Kulturskolen i Tromsø og som frilans fiolinist.

I tillegg vil vi engasjere instruktører på fiolin, cello og kontrabass som støtter dirigentene

KURSETS ORKESTRE
C­-orkesteret for de eldste. I år får vi besøk fra Haldern Strings fra Tyskland. De er et orkester på ca 20 stykker i alderen 14-20 år. De har med seg sin dirigent Ole Hansen. Dette orkesteret opptrer og representerer ofte i byen sin Rees. De eldste elevene vil få plass i dette orkesteret. 

B-orkesteret er for elever på mellomstadiet og passer for de som har spilt fra 4-­6 år. Kristin Reigstad leder dette orkesteret. 
 
A-­orkesteret er orkesteret for de yngste, og passer for elever som har spilt 1-4 år, og har med 3­ og 4­stemt orkestermusikk som passer selv for ferske strykere. Berit Fonnes leder A-orkesteret. 
Alle orkestrene ønsker elever både på fiolin og bratsj, cello og kontrabass velkommen, og spillende foreldre er også hjertelig velkomne i orkestrene. Sjekk stemmen din (fra slutten av mai) på https://www.kulturskolentromso.no/kortere-kurs/ under Kirsten Sandkurs 2023

Alle orkestrene ønsker elever både på fiolin og bratsj, cello og kontrabass velkommen, og spillende foreldre er også hjertelig velkomne i orkestrene.
Meld på