Skip to main content

Om danseundervisning

Kulturskolen tilbyr omfattende danseundervisning. Fra fylte fire år tilbyr vi danselek, hvor elevene blir introdusert for dans gjennom lekbetont dansetrening med og uten foreldre. Fra fem år kan barna begynne på barnedans hvor det er større fokus på kreativitet og alderstilpasset teknisk dansetrening. Elevene på barnedans er også med på en av Kulturskolens to store årlige forestillinger i Kulturhuset.

Fra åtte år kan elevene velge å gå gradene innen klassisk ballett, eller velge innenfor et brett dansetilbud av jazzdans, stepp og moderne dans.

Det meste av undervisningen avholdes i Kulturskolens egne lokaler i Krognessveien 33, men vi tilbyr også noe danseundervisning på KULTA i Tromsdalen

Sally Parkinson

Avdelingsleder dans

Epost
Telefon 90663647

Ballett

Vi kan tilby ballettklasser til elever i alle aldre og ferdigheter. Noen klasser følger The Royal Academy of Dance Grads system hvor det er mulig å ta en frivillig eksamen på hvert nivå.
Vi har også egne fordypningsprogram (RAD vocationals) for elever med spesielle forutsetninger for klassisk ballett. Intermediate Foundation til Advanced 2 nivå.

Elever på grad 1 er ca. 8 år, 3. trinn i grunnskolen. Dette tilbudet er for nybegynnere eller elever som har gått Barnedans 7. På Barnedans-tilbudet som er fra 5-7 år, blir elevene introdusert for ballettstilen, og forberedes for videre ballett-trening fra grad 1.

Alder:
Grad 1 = fra 8 år.
Grad 2 = 9-10 år
Grad 3 = 10-11 år
Grad 4 = 11-12 år
Grad 5 = 12-13 år
Grad 5 = 13 år +
Grad 6, 7 og 8 = 13 år +
RAD vocationals 12 år +++
Dersom du er usikker på hvilken grad du skal søke på, kan du sende en epost til sally.parkinson@tromso.kommune.no 

Undervisningssted:
Krognessvegen 33

Forestillinger:
Elvene på ballett deltar bl.a på vår store ballett-forestilling i Kulturhuset før jul.Velg

Meld på