Skip to main content

Undervisningstilbud for de yngste

Kulturskolen har flere forskjellige undervisning for de minste elevene. Kulturmiks er et tverrfaglig tilbud som gir barn i alderen 4-8 år en spennende introduksjon til fagområdene dansmusikk og teater.  Musikk fra livets begynnelse er en musikkgruppe for de aller minste hvor man synger sammen, utforsker rytme og klang med enkle instrumenter og beveger seg til musikk. Musikklek er for barn i alderen 2-3 år hvor det fokuseres på å synge sammen, gjøre bevegelsesaktiviteter, leke med rytme og tempo. Barna får spille på enkle instrumenter som egg, rytmepinner, klangstaver og trommer.

Kombikunst er en kombinasjon mellom tegning-maleri og leire-form og passer for barn i alderen 6-8 år. I barnedans og fastlandet dans blir barna introdusert for dansens verden gjennom lek-betonte og spennende øvelser. 

Kulta kombifag gir undervisning i sirkus og teaterlek og passer for aldersgruppen 5-7 år. Undervisningen har fokus på læring gjennom lek og det arbeides med grunnteknikker innenfor sirkus som akrobatikk, balanse, sjonglering, parakrobatikk og bevegelse. Innenfor faget teater jobber man med gruppedynamikk, konsentrasjonsøvelser, improvisasjon, stemmebruk og kreativitet. 

 

Fiolin

Fiolin er det minste av strykeinstrumentene, og er brukt i veldig mange sjangre og sammenhenger, som klassisk og moderne musikk, viser, folkemusikk, jazz og popmusikk.
Fiolin er et populært soloinstrument, og er i tillegg viktig blant annet i orkestre, kammermusikk, spelemannslag og ulike band.

Alder:
Du kan normalt begynne å spille fiolin fra du er 5 år.

Undervisningssteder:
Vi i Kulturskolens lokaler i Krognessveien 33. Kulturskolen underviser også ved en skole nært eleven dersom det er praktisk mulig for våre lærere. Det betyr at det må være flere elever i samme skolekrets, og undervisningsforholdene må være tilfredsstillende.

Samspilluker:
Elevene på vokal- og instrumentalopplæringen vil som del av sin undervisning ha 6 uker i skoleåret hvor undervisningsformen er samspilluker. Her stimuleres andre læringsmål som samspill, lytting og sosial samhandling. Undervisningen vil foregå på andre tidspunkt enn ordinært oppsatte timer.

Samspill på Kulturskolen:
Samspill står sentralt i strykeundervisningen. Allerede fra første semester får man spille i samspillsgrupper med andre nybegynnere. Fra andre året får strykerne tilbud om å spille i orkester, og Kulturskolen gir orkestertilbud på 4 ulike nivå: Aspirantorkester, Juniororkester, Ungdomsorkester og Kammerorkester. Aspirantorkesteret og Juniororkesteret øver på onsdager, mens Ungdomsorkesteret og Kammerorkesteret øver på tirsdager. I tillegg kan elevene søke om Kammermusikk som er et ukentlig fast samspillstilbud (se dette).

Utstyr:
Fioliner finnes i ulike størrelser og det er mulig å leie passende instrument fra Kulturskolen.

Pris: 
Se egen oversikt over kulturskolens priser her. Merk at prisene som er oppgitt gjelder per år, og semesteravgiften vil derfor være halvparten av oppgitt beløp.

Elevbetaling vil først bli fakturert etter at eleven har fått tilbud om plass, og faktureres to ganger årlig, henholdsvis september og februar. Faktura sendes til den som i søknaden er registrert som betaler.
Meld på