Skip to main content

Dans

Kulturskolen tilbyr omfattende danseundervisning. Fra fylte fire år tilbyr vi danselek, hvor elevene blir introdusert for dans gjennom lekbetont dansetrening med og uten foreldre. Fra fem år kan barna begynne på barnedans hvor det er større fokus på kreativitet og alderstilpasset teknisk dansetrening. Elevene på barnedans er også med på en av Kulturskolens to store årlige forestillinger i Kulturhuset.

Fra åtte år kan elevene velge å gå gradene innen klassisk ballett, eller velge innenfor et brett dansetilbud av jazzdans, stepp og moderne dans.

Det meste av undervisningen avholdes i Kulturskolens lokaler i Krognessveien 33, men vi tilbyr også noe danseundervisning på KULTA i Tromsdalen

Sally Parkinson

Avdelingsleder dans

Epost
Telefon 90663647

Undervisningstilbud

Ballett

Vi tilbyr undervisning i ballettklasser til elever i alle aldre og ferdighetsnivå. Noen klasser følger The Royal Academy of Dance Grads system hvor det er mulig å ta en frivillig eksamen på hvert nivå.
Vi har også egne fordypningsprogrammer (RAD vocationals) for elever med spesielle forutsetninger for klassisk ballett. Intermediate Foundation til Advanced 2 nivå.

Elever på grad 1 er ca. 8 år, 3. trinn i grunnskolen. Dette tilbudet er for nybegynnere eller elever som har gått barnedans 7. På Barnedans-tilbudet som er fra 5-7 år, blir elevene introdusert for ballettstilen, og forberedes for videre ballett-trening fra grad 1.

Alder:
Grad 1 = 8 år. ( 3 klasse)
Grad 2 = 9-10 år (4 klasse)
Grad 3 = 10-11 år (5 klasse)
Grad 4 = 11-12 år (6 klasse)
Grad 5 = 12-13 år (7 + 8 klasse)
Grad 6, 7 og 8 = 13 år + (Fra 9 klasse)
RAD vocationals 12 år +++
Dersom du er usikker på hvilken grad du skal søke på, kan du sende en epost til sally.parkinson@tromso.kommune.no.

Undervisningssted:
Krognessvegen 33

Forestillinger:
Elvene på ballett deltar bl.a på vår store ballett-forestilling i Kulturhuset før jul.

Pris: 
Se egen oversikt over kulturskolens priser her. Merk at prisene som er oppgitt gjelder per år, og semesteravgiften vil derfor være halvparten av oppgitt beløp.
 
Elevbetaling vil først bli fakturert etter at eleven har fått tilbud om plass, og faktureres to ganger årlig, henholdsvis september og februar. Faktura sendes til den som i søknaden er registrert som betaler.

Velg

Meld på