Skip to main content

Kom i gang med E-Musikk

Man kan bruke E-Musikk som sitt instrument for å spille med øye -eller bryterstyring, og i tillegg kan man komponere, eller lære om enkel musikkteori og musikkhistorie.

Nedlasting og installasjon av en testversjon av E-Musikk:

Man kan bruke E-Musikk som sitt instrument for å spille med øye -eller bryterstyring, og i tillegg kan man komponere, eller lære om enkel musikkteori og musikkhistorie.  

Nedlasting og installasjon av en testversjon av E-Musikk:

E-Musikk kan brukes på PC og nettbrett med Windows, inkludert datamaskiner for kommunikasjon fra Tobii Dynavox, Grid pad eller Rolltalk.

Testversjonen er en fullversjon av E-Musikk, men etter 90 dager slutter den å fungere, og man må da kjøpe en lisens, eller søke om å få E-Musikk som aktivitetshjelpemiddel gjennom NAV Hjelpemiddelsentralen.
Her kan du laste ned en mappe som heter E-Musikk TEST.zip: 
https://1drv.ms/u/s!An0SFApeQW4mjuQMA7Lk326bWggrtg?e=5letuA

Denne mappen må pakkes ut og kan legges rett på C-disken (Min datamaskin > C: > E-Musikk TEST). Åpne deretter 'SYSTEM'-mappen. Dette inkluderer en 'INFO'-mappe med nyttige guider, tips om funksjoner og snarveier.

Dobbeltklikk på filen som heter «E-Musikk TEST.exe» for å starte og kjøre programmet. 

Det kan være lurt å høyreklikke på den samme filen og velge «Send til > skrivebord» for å få en snarvei på skrivebordet. 

Du kan starte å utforske innholdet som ligger inne i E-Musikk, men det finnes også mange muligheter for å redigere f.eks. hvor store eller små knappene på skjermen er, eller man kan bytte ut bilder og lyd med eget materiale. Navigering og spilling gjøres med øye- eller bryterstyring, men redigering og endring av innstillinger må gjøres med mus og tastatur. 

Her kan du lese mer om E-Musikk, se noen videoer av elever som spiller, og du finner også noen instruksjonsvideoer med tips og triks: https://www.kulturskolentromso.no/tilpasset-opplaering-skug-og-dug/e-musikk/


Hvis dere har spørsmål om E-Musikk, ta kontakt med SKUG-senteret i Tromsø:
 tlf 47513195/91586953 (Elin Skogdal)

epost: elin.skogdal@tromso.kommune.no

Tips, triks og svarveier

Instruksjonsvideoer for E-Musikk: