Skip to the content
Menu

Om Visuell kunst tilbudet

Kulturskolens avdeling Visuell kunst er lokalisert i Strandvegen 95, i bygget som populært kalles «Kysten» (Troms fylkeskultursenter).

Her tilbys undervisning i tegning/maleri, keramikk, tekstil, samt kombikunst for de yngste.
På sommerskole og helgebasis tilbys også animasjon, foto, grafikk mm. Vi har tilbud til barn fra 5 år, og ungdom opp til 16 år.
For voksne elever har vi et flott keramikk tilbud, «Keramikkverksted Voksne».

Lærerne er profesjonelle kunstnere med minimum bachelor nivå innen sitt felt.

Epost: hilde.renee.opdal@tromso.kommune.no
Telefon: 912 47 649 | 40036026

Kombikunst

Kombikunst er en kombinasjon mellom Tegning-Maleri og Leire-Form. 
Tegning-Maleri tar for seg det helt grunnleggende innen disse to fagene. Innen tegning kan de yngste fabulere med streken på et lekent nivå med blyant, tørrpastell, oljekritt og tusj, mens de eldste kan ha et mer figurativt mål for arbeidet.
Innen fargelære, så kan de yngste jobbe med blanding av primærfarger til sekundærfarger, mens de eldste tar for seg mer avanserte farge kontraster som varm/kald og komplementær kontrasten.. Vi jobber med collage hvor en figur fra et magasin skal finne sitt hjem, eller vi jobber med farget papir og enkel oppbygging av bilde, de yngste med forgrunn og bakgrunn, og de eldre med mer avansert bilde komposisjon. Ofte jobbes det med store felles verk som samlet gruppe, hvor samarbeid blir fokus. Ulike typer papir utforskes, samt det å male på lerret.
I Leire-Form er tanken å tilfredsstille behovet for utfoldelse i form, og å introdusere det tredimensjonale «språket» på et helt grunnleggende nivå. Et barn kan si: «jeg har så lyst å lage noe», og for oss handler utsagnet om det grunnleggende behovet som ligger i oss mennesker til å skape og virke, og til å finne ut av hva man kan få til med det man har rundt seg. Disse kreftene tar vi tak i. For de yngste jobber vi for eksempel med grunnformene, og for de eldste presenteres konkav/konveks og positiv/negativ form. Vi jobber med materialer som selvtørkende leire, plastelina, gipsbånd, hønsenetting/ståltråd, pappmasje og lignende  (Når elevene blir eldre,9 år, kan de velge faget Keramikk, hvor leirens magi skal avsløres.)

Alder: 
6-8 år

Undervisningssted
På avdelingen i STRANDVEGEN 95
I Bygget "Troms fylkeskultursenter", populært kalt "Kysten"

Ukedag:
Mandager kl 1700-1830
Med forbehold om at ukedager og kl-.slett endres ved oppstart av nye semestre.

Oppstart/Varighet:
Høstsemesteret: ca uke 36 og 12 uker varighet
Vårsemesteret: ca uke 3 og 12 uker varighet


Meld på