Skip to the content
Menu

Om dansetilbudet

Tilbudet innen dans er omfattende. Fra fylte fire år tilbyr vi Danselek, der barna blir introdusert for dans gjennom lekbetont dansetrening med og uten foreldre. Fra 5 år kan barna begynne på Barnedans med fokus på kreativitet og aldertilpasset teknisk dansetrening. Barnedanselevene er med på en av Kulturskolens to store årlige forestillinger i Kulturhuset.

Fra åtte år kan elevene velge å gå gradene innen Klassisk Ballett, eller velge innenfor et brett dansetilbud av Jazzdans, stepp og Moderne.
Vi har også et dansetilbud på fastlandet, på Tromstun ungdomsskole.
Klikk "Les mer" for å finne mer om de ulike tilbudene.

Priser

Dansetilbud

Moderne dans

Den moderne dansestilen kan beskrives som fri og (dynamisk) naturlig, og har et svært variert bevegelsesspråk. 

Timene består av teknikktrening, styrke, bevegelighetstrening og ulike trinnkombinasjoner og danser. Vi jobber med musikalitet, kroppsbevissthet og koordinasjon. Elevene vil lære å utforske sitt eget danseriske uttrykk gjennom improvisasjons og koreografiøvelser. For de yngste partiene har vi stort fokus på kreativ utforskning av bevegelse.

Elever på moderne dans er med på Kulturskolens moderne danseforestilling i jan/feb. samt vårens Dansekarusell i Kulturhuset.
Vi har tilbud om moderne dans fra 8 år og opp til et avansert nivå, som forbereder elevene til videre studier og utdanning innenfor dans.

  • Moderne 1:  8 år.
  • Moderne 2 og 3: 9-10 år
  • Moderne 4: 11-13 år
  • Moderne 5: Fra ungdomsskolealder
  • Moderne 6: ved opptaksprøve for viderekommende elever
Vi tilbyr også Moderne fordypning til elever som danser moderne 5 eller 6, for mer målrettet trening.

Meld på