Skip to the content
Menu

Om dansetilbudet

Tilbudet innen dans er omfattende. Fra fylte fire år tilbyr vi Danselek, der barna blir introdusert for dans gjennom lekbetont dansetrening med og uten foreldre. Fra 5 år kan barna begynne på Barnedans med fokus på kreativitet og aldertilpasset teknisk dansetrening. Barnedanselevene er med på en av Kulturskolens to store årlige forestillinger i Kulturhuset.

Fra åtte år kan elevene velge å gå gradene innen Klassisk Ballett, eller velge innenfor et brett dansetilbud av Jazzdans, stepp og Moderne.
Vi har også et dansetilbud på fastlandet, på Tromstun ungdomsskole.
Klikk "Les mer" for å finne mer om de ulike tilbudene.

Priser

Dansetilbud

Ballett


  • Vi følger det engelske R.A.D.-systemet (Royal Academy of Dance), med enkelte frie klasser.

  • Elevene trener ferdigheter og teknikk i gradene 1-8. Det er mulig å ta en frivillig eksamen på hvert nivå, eller få en formell vurdering.

  • Vi har også egne fordypningsprogram (RAD vocationals) for elever med spesielle forutsetninger for klassisk ballett. Intermediate Foundation til Advanced 2 nivå.

  • Elever på grad 1 er ca. 8 år, 3. trinn i grunnskolen. Dette tilbudet er for nybegynnere eller elever som har gått Barnedans 7.

  • Barnedans tilbudet (se Barnedans), fra 5 år, blir elevene introdusert for ballett stilen, og forberedes for videre ballett trening fra grad 1.


Grad 1 = fra 8 år.
Grad 2 = 9-10 år
Grad 3 = 10-11 år
Grad 4 = 11-12 år
Grad 5 = 12-13 år
Grad 5 = 13 år +
Grad 6, 7 og 8 = 13 år +
RAD vocationals 12 år +++

Dersom du er usikker på hvilken grad du skal søke på, kan du sende en epost til : sally.parkinson@tromso.kommune.no 
Meld på